ElmeWellness

ElmeWellness

James Allen - Ahogyan gondolod

könyvajánló

2019. augusztus 20. - ElmeWellness

Örülök, hogy a kezembe került ez a kis könyvecske, témája önismeret és személyiségfejlesztés.

james-allen-ahogyan-gondolod-profil.pngAjánlom, mert bár 1903-ban jelent meg először (As A Man Thinketh címmel), mégis a mai napig aktuális a mondanivalója. Ahogy a szerző is írja, nem nagy és kimerítő értekezés, hanem akár egy szuszra végigolvasható füzet. Gondolatébresztő, hogy mi magunk vagyunk formálói önmagunknak.

A könyv jól rávilágít arra, hogy mennyire befolyásolják a gondolataink a jellemünket, a megváltoztathatatlannak vélt körülményeinket, hatással vannak testünkre, lelki és fizikai egészségünkre. A gondolatok fontos szerepet töltenek be arra nézve, hogy van-e egyáltalán célunk, ha nincs miért nincs, ha van, hogyan érhetjük el, valósíthatjuk meg azt.

A szerző arra biztat, hogy merjünk álmodni, váltsuk valóra vízióinkat, de azt is kifejti, hogy ha nem ott vagyunk az életben, ahol szeretnénk, annak mi (magunk vagyunk) az oka.

Azt látom, hogy a ma emberének még a hétköznapi szóhasználata is tele van lemondással:

"Nem tudod véletlenül...?"
"Nincs egy felesleges..."
"Nem tudnál adni...."

holott "Aki keres, az talál; és aki kopogtat, annak ajtót nyitnak" , "kérj, és fogadd!" olvashatjuk Allen könyvében.

Nem könnyű a hozzáálláson változtatni , de kell, hiszen az nem kerül semmibe, az eredménye pedig felbecsülhetetlen.

Olvass belőle minden nap, akár az egészet, hiszen nem hosszú, de akár csak egy fejezetet, vagy bekezdést, ahol éppen kinyílik.... nem számít, csak olvasd naponta!

Hiszem, hogy ami bemegy a fejünkbe, legyen az jó, vagy rossz, hasznos, vagy haszontalan, az elvégzi odabenn a dolgát, vagyis formálja nézőpontunkat. Éppen ezért én adtam a családom tagjainak, a barátaimnak is egy-egy példányt.

James Allen - Ahogyan gondolod c. könyve jelenleg könyvesboltokban nem kapható, de magyar nyelven ingyen letöltheted, kattints a borítóképre:

james-allen-ahogyan-gondolod-borito-web.png

A bejegyzés trackback címe:

https://elmewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr8515017336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása